top of page

EEN MOOI VAK LEREN MET TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Zonder bouw geen vooruitgang. Zo wonen we beter en werken we mooier door de inzet van vakmensen. Zij leveren topprestaties vanaf de tekentafel tot op de bouwplaats. Bij Bouwmensen Limburg kun je terecht voor goede, praktijkgerichte MBO opleidingen (niveau 1 t/m niveau 4) in de bouwsector. Maar ook voor bij- en herscholing kun je bij bouwmensen Limburg terecht.

Verdien geld én haal je diploma via bouwmensen.

Het belangrijkste voordeel voor jou, als student? Tijdens jouw opleiding ga je direct aan de slag bij een erkend leerbedrijf zoals Smits Dakbedekkingen en verdien je direct een prima salaris of stagevergoeding.

VERBINDING TUSSEN LEREN & WERKEN

Bij bouwmensen gaan theorie en praktijk hand in hand. Je zit dus niet de hele week op school. Immers de praktijk staat centraal. Theorie is natuurlijk essentieel maar het goed in praktijk kunnen brengen ervan nog veel meer. 

Smits Dakbedekkingen erkend leerbedrijf

Smits Dakbedekkingen is al jaren een erkend leerbedrijf. Wij hebben leermeesters in huis die met passie hun vakkennis en expertise weten over te dragen. Dus wil je een mooi vak leren met toekomstmogelijkheden specifiek als allround dakdekker of allround timmerman? Kies dan voor een praktijkopleidingen van Bouwmensen en kom stage lopen bij Smits Dakbedekkingen.

 

Direct kennismaken?

Loop gerust bij ons binnen op de Metaalweg 14 in Venray. De koffie staat klaar! Telefonisch of per e-mail contact opnemen kan natuurlijk ook. Bel dan naar Rob Smits op telefoonnummer 0478 546 527 of mail naar rob@smitsdakbedekkingen.nl.

Benieuwd naar de ervaring van andere stagiaires? Lees hieronder verder...

OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS

Mijn naam is Peter Wagemans. Ik ben een enthousiaste jongeman van 21 jaar die momenteel de studie Middenkaderfunctionaris Bouw MBO niveau 4 (4e leerjaar) volgt via  Bouwmensen te Horst. Tijdens deze opleiding volgen we de laatste twee schooljaren een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleiding. Een BBL opleiding staat voor een combinatie van werken en leren. Het leren vindt grotendeels plaats op school en het werken bij een erkend leerbedrijf.

 

Nu loop ik op dit moment stage bij het dakdekkersbedrijf Smits Dakbedekkingen aan de Metaalweg 14 in Venray. Ik heb voor dit bedrijf gekozen omdat ik graag nieuwe ervaringen wilde opdoen. Ook hoorde ik van medestudenten en andere mensen in de omgeving dat het een mooi familiebedrijf is om stage te gaan lopen.

Ik loop er momenteel al een aantal maanden stage en het bevalt me zeer goed. Dit komt onder andere omdat de werksfeer erg prettig is binnen het bedrijf, er veel behulpzame collega’s rondlopen en er genoeg mooie projecten klaar liggen om aan te mogen werken.

 

Mijn advies voor alle andere toekomstige bouwvakkers is daarom ook: als je nog een leuke stageplaats zoekt, kom dan ook eens gerust kijken bij Smits Dakbedekkingen in Venray.

Ik zou voor nu dan graag iedereen willen bedanken voor de fijne tijd die ik al heb gehad bij Smits Dakbedekkingen. We zien elkaar snel na de bouwvak. Fijne vakantie allemaal!

OPLEIDING MIDDENKADERFUNCTIONARIS

Stagiair Max van Tongeren:

"Tekenen op auto CAD vind ik wel erg leuk om te doen"

In oktober 2019 is Max bij Smits gestart. Max volgt de opleiding tot middenkaderfunctionaris via Bouwmensen Horst.

De opleiding middenkaderfunctionaris bouw is dé opleiding als je leidinggevend werk wilt gaan doen bij utiliteitsprojecten in de bouw. Of als je aan de slag wilt met het plannen en organiseren van werkzaamheden.

Je gaat werken aan projecten in de burger- en utiliteitsbouw. Je kunt daarna aan de slag op kantoor, als werkvoorbereider of calculator. Daar maak je kostenberekeningen, stel je offertes op, koop je materialen in en maak je planningen.

Maar eerst ga je praktijkervaring opdoen bij Smits op de bouw zelf. Smits dakbedekkingen is sinds 1978 een regionaal opererend familiebedrijf. Ruim 40 jaar leveren zij vol passie innovatief vakmanschap in alle soorten dakbedekking voor zowel renovatie als nieuwbouw. Ze maken platte daken, daken met dakpannen, leien en stalen dakplaten. Uiteraard bieden ze ook serviceproducten zoals: dakgoten in zink en koper, dakkapellen, schoorstenen en zonnepanelen.

Ontwerpfase

Bij Smits denken ze graag al vanaf de ontwerpfase met de klant mee zodat de Smits specialisten de klant advies en tips kunnen geven. Voor Smits is elke klus een maatwerkklus. 

Al vanaf je 1e stagedag mag je mee het dak op zodat je je leerdoelen direct kunt toepassen. Van tevoren krijg je uitgebreide instructies over het te maken project. Afhankelijk van de grootte van het project, werk je in teams van 2 of meer collega's.  

Venray, oktober 2019

OPLEIDING ALLROUND TIMMERMAN (BOL-3 Allround)

Stagiair Stef Thijssen

“Mijn naam is Stef Thijssen, 19 jaar en ik volg de opleiding allround Timmerman niveau 3 via Bouwmensen Limburg in Horst.”

Als allround timmerman ben je een vakman die aan houtbewerking doet. Timmerlieden snijden, vormen en monteren houten elementen voor de bouw van gebouwen en andere structuren. Je maakt als het ware de dragende houten constructies voor huizen en gebouwen (houtskeletbouw).

Ieder jaar loop je stage bij een leerbedrijf in de sector burger- en utiliteitsbouw. Dat kan een kleine, middelgrote of grote bouwbedrijven zijn.

Je werkt dan op zowel klein- als grootschalige nieuwbouw-, renovatie- of verbouwprojecten.

 

“Inmiddels loop ik al bijna een jaar stage bij Smits Dakbedekkingen. Bij Smits heb je als allround timmerman een veelzijdig beroep; de ene keer werk je aan een dakkapel, de ander keer timmer je een complete dakspanten constructie. Je werkt eigenlijk bijna altijd in een team. Zo draag je samen de verantwoordelijkheid. Daardoor is de betrokkenheid ook zo groot en dat komt de werksfeer weer ten goede”. 

 

Toekomst en ambities
Stef heeft zijn ambities goed voor ogen. Als hij klaar is met niveau 3 wil hij doorstromen naar niveau 4 als middenkaderfunctionaris. Aansluitend wil hij in de avond op HBO niveau de cursus tot aannemer gaan volgen. De bedoeling is dat Stef samen met zijn broer het aannemersbedrijf van zijn vader over gaat nemen.

Venray, februari 2019

OVER SBB
SAMENWERKINGSORGANISATIE BEROEPSONDERWIJS  BEDRIJFSLEVEN

Met het actieplan SBB Helpt zorgen we samen met scholen en bedrijven dat álle mbo-studenten dit schooljaar hun stage of leerbaan kunnen vervolgen. Met elkaar kijken we naar alternatieven om schooluitval te voorkomen en stages en leerbanen te behouden. Zodat iedereen door kan. Nu én later.

Ben je geïnteresseerd?

0478-546527

bottom of page