top of page

Leien daken: nostalgisch en duurzaam

Leien daken geven een nostalgisch gezicht en klasse aan een woning of gebouw. Er zijn diverse manieren van dekken: o.a. Maasdekking, Rijndekking, Oud Duitse-dekking. Door de juiste keuze te maken accentueert u de sfeer die het gebouw ademt. Leien daken zijn de oudste vorm van dakbedekking en worden al eeuwen gebruikt voor het waterdicht maken van gevels en daken.

 

Lei is een duurzaam product en kan in veel situaties worden toegepast. Er zijn drie typen leien:

  • Natuurleien

  • Vezelcement leien

  • Leipannen van klei

Als dakdekkersbedrijf heeft Smits al tientallen jaren ervaring met leien dakbedekking en kunnen wij u goed bijstaan in de keuze van de leien, de afwerkingen en de manieren van dekken. Ook voor de andere sfeerbepalers zoals ornamenten, schoorsteenkappen, kopergoten etc. kunt u bij ons terecht.

 

Leien op dakkapellen

Leien worden steeds vaker toegepast tegen de zijwangen van dakkapellen. Door onze verholen goot zal de overgang van het pannendak naar de leien zijwangen mooi strak zijn. De dakkapel krijgt zo een nostalgische uitstraling.

 

Leien en onderconstructie

Niet alleen de leien worden met zorg door ons geplaatst maar we verzorgen ook de onderconstructie. Er moet met veel aandacht getimmerd worden en goed ventilerend zijn! De levensduur van uw leiendak wordt bepaald door een goede onderconstructie. Dus daar begint het mee en… met een telefoontje naar Smits.

Voor een afspraak

of offerte

0478-546527

bottom of page