top of page

Smits-daksysteem: "slimme dakbedekking met hoge isolatiewaarde en een mooi nostalgisch houten plafond".

Ons zelfontwikkelde Smits-daksysteem is een systeem waarbij wij geen gebruik maken van een standaard geïsoleerde dakplaten, maar van mooie houten planken met daarop de isolatie. Bij dit systeem, kiest u de houtsoort en het isolatie-materiaal zelf. Ook de dikte en RC-waarde (isolatiewaarde van constructie) kunt u zelf bepalen.
Het onderscheid zit 'm dan ook in de flexibiliteit van de opbouw van het daksysteem. Bovendien is dit systeem toepasbaar bij zowel nieuwbouw als renovatie. 

Houten planken

Omdat wij niet met standaard dakplaten maar met houten planken werken, behoudt uw dak zijn mooie nostalgische uiterlijk. Dat komt mede door de groef en veer van de planken. Voor de final touch wordt er een visbekje aan de plank gefreesd zodat de planken mooi in elkaar overlopen. 
 

Dakisolatie

Met een goede dakisolatie, kunt  de meeste energie besparen? Het is algemeen bekend dat warme lucht stijgt. Bij een niet goed genoeg geïsoleerd dak gaat er veel warmte verloren. Een gemiddelde woning verliest dan namelijk tot 30% van zijn warmte via het dak als deze niet goed geïsoleerd is. Een isolatielaag op of onder het dak werkt als een deken. In de winter gaat er minder warmte naar buiten en in de zomer komt er juist minder warmte de woning in. 

De belangrijkste voordelen van het isoleren van uw dak zijn:

  1. Besparing op de energierekening

  2. Warmer in de winter, koeler in de zomer​​

  3. Geeft meer wooncomfort

  4. Beter voor het milieu

Type dakisolatie

Wij werken met PIR platen en isolatiefolie (damp-open, damp-dicht en multifolies).

Voor vragen en/of advies komen wij graag bij u langs voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Voor meer informatie

0478-546527

bottom of page