top of page

Staaldaken: lichtgewicht stalen dakplaten

Staaldaken zijn zeer flexibele constructies waarbij een dak snel en netjes water- en winddicht wordt gemaakt. Het is een sterk stalen dakpannen-systeem, met een traditionele dakpannen uitstraling. Het materiaal leent zich voor creativiteit door de veelzijdigheid aan profielen, vormen, kleuren, reliëfs, isolaties en bewerkbaarheid. Ons op maat gemaakt metalen zetwerk en profielen zorgen voor de nette afwerkingen van details. 

Staaldaken in twee soorten

De meest voorkomende staaldaken zijn:​

  • sandwichpanelen en eco panelen

  • Smits scanroof dakpansysteem

Sandwichpanelen staal-isolatie-staal of Eco sandwichpanelen van staal-isolatie-aluminium folie

Het sandwichpaneel bestaat uit twee staalplaten met daartussen een isolatielaag. Deze lagen zijn zodanig aan elkaar gekleefd dat er geen lucht meer tussen kan komen. Condensatie is daardoor uitgesloten.

 

Smits Scanroof dakpansysteem (stalen dakpanplaat)

Het scanroof systeem is een horizontaal te verwerken dakpan-element. Het is licht van gewicht, sterk, mat en glad. Als dakpannen te zwaar zijn voor de constructie of de hellingshoek van het dak is te vlak, dan is Scanroof  stalen dakpannensysteem hét ideale alternatief. Het is ook toepasbaar bij gecompliceerde daken, waarbij kil- en/of hoekkepers in de dakconstructie zijn verwerkt. Voor de montage heeft scanroof geen houten panlatten nodig aangezien de speciale vormgeving met ingebouwd draagprofiel toelaat dat de elementen rechtstreeks op de kepers of de spanten worden bevestigt. De kepers van het dak mogen zelfs tot 1,2 m uit elkaar liggen. De 4,2 m lange elementen zijn opgebouwd uit 21 pannen van 42 cm hoog en wegen in totaal slechts 11 kg. Dankzij de regelbare overlap kan het dak eenvoudig en snel worden afgewerkt.

 

Scanroof kan bij nieuwbouw en renovatie uiteraard. Voor woningen en bedrijfsgebouwen. Uiterlijk is een scanroof dak niet van traditionele Nederlandse dakpannen te onderscheiden. Het is leverbaar in zwart, bruin, redwood en donkergroen. U kunt bij Smits natuurlijk ook terecht voor bijpassende kunststof of aluminium lichtstraten en lichtplaten. Ook een bijpassend solar-systeem kunnen wij leveren en monteren.

Voor een afspraak of offerte

0478-546527

bottom of page