STUDENTEN/STAGIAIRS

Tekenen op ACAD vind ik wel erg leuk om te doen

Mijn naam is Max van Tongeren, 19 jaar en ik volg de opleiding middenkaderfunctionaris niveau 4 bij Bouwmensen in Horst.

 

Met deze opleiding kun je uitvoerder of planner kan worden. De opleiding duurt in totaal 4 jaar waarvan de eerste 2 jaar veel theorie is en de laatste 2 jaar veel praktijk. Ik zit nu in het 2e leerjaar en het bevalt goed.

Wat ga je na deze opleiding doen?

Dat weet ik nog niet maar tekenen op AutoCAD vind ik wel erg leuk om te doen. Dus, misschien dat ik mijn interesse daarin ga verbreden".

De opleiding middenkaderfunctionaris is dé opleiding als je leidinggevend werk wilt gaan doen. Je kunt aan de slag op kantoor, als werkvoorbereider of calculator.

Of je kiest voor een baan binnen de uitvoering, waarbij je samen met de uitvoerder leiding geeft aan het personeel op de bouwplaats.

Om deze functie goed uit te kunnen oefenen, is het verstandig veel ervaring op te doen om alle facetten van het bouwproces goed onder de knie te krijgen. Zo ook het dakdekkers vak.

Je werkt bijna altijd in een team. Zo draag je samen de verantwoordelijkheid!

“Hoi, mijn naam is Stef Thijssen, 19 jaar en ik volg via Bouwmensen Limburg in Horst, de opleiding allround Timmerman niveau 3. 

Als allround timmerman ben je een vakman die aan houtbewerking doet. Timmerlieden snijden, vormen en monteren houten elementen voor de bouw van gebouwen en andere structuren. Je maakt als het ware de dragende houten constructies voor huizen en gebouwen (houtskeletbouw). 

 
Inmiddels loop ik al bijna een jaar stage bij Smits Dakbedekkingen. Bij Smits heb je als allround timmerman een veelzijdig beroep; de ene keer werk je aan een dakkapel en de andere keer timmer je een complete dakspanten-constructie. Je werkt bijna altijd in een team. Zo draag je samen de verantwoordelijkheid! Daardoor is de betrokkenheid ook zo groot en dat komt de werksfeer weer ten goede”.  

Toekomst en ambities
Stef heeft zijn ambities goed voor ogen. Als hij klaar is met niveau 3 wil hij doorstromen naar niveau 4 als middenkaderfunctionaris. Aansluitend wil hij in de avond op HBO niveau de cursus tot aannemer gaan volgen. De bedoeling is dat Stef samen met zijn broer het aannemersbedrijf van zijn vader over gaat nemen. 

 


Wil je ook graag werken in de bouw specifiek als allround dakdekker of allround timmerman. Zoek je een vakkundig leerbedrijf? Bel 0478 – 546 527 of mail naar info@smitsdakbedekkingen.nl en informeer naar een van onze leerplekken.

Over Bouwmensen Limburg

 

Bouwen aan de toekomst

De bouw is booming. De komende jaren zijn er minimaal 60.000 bouwmensen nodig. Want, wie bouwen anders al die nieuwe huizen? Huizen voor mensen die er zelf geen opleiding voor hebben? Wie dragen er anders zorg voor het duurzaam maken van Nederland? Wie voeren dan die mooie bouwprojecten uit? En wie zorgen er dan voor dat er straks in elk huis The Internet of Things geplaatst wordt? Juist! Dat doen bouwvakkers! Zonder bouwers geen bouw en zonder bouw geen vooruitgang.

 

Voor student, vakman en bedrijven
Bouwmensen biedt praktische vakkennis aan studenten. Dat geldt voor de mbo’ers die onze opleidingen volgen. Maar zeker ook voor de vakmensen die al in de praktijk werken. Via Bouwmensen kunnen ook zij hun kennis op elk gebied steeds weer bijspijkeren.

 

Bouwmensen is er voor het versterken van de hele sector. Van leerling tot leermeester. Van theorie tot in de praktijk.

Bouwmensen Limburg

Over SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)
Of te wel: Leren in de praktijk


Zoek jij het graag 'hogerop' en werk jij graag in de buitenlucht. Zie jij de uitdaging in het maken van nieuwe daken, dakkapellen of om oude daken te renoveren. Heb jij affiniteit met de bouw waar jij jouw technische kwaliteiten kunt laten zien? Dan is een stageplaats bij Smits Dakbedekkingen zeker iets voor jou. Wij zijn op zoek naar mensen die het vak van dakdekker graag willen leren.

Dit kan via een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), erkend leerbedrijf zoals Smits Dakbedekkingen. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en wij als bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die we echt nodig hebben. Dat zijn de doelen van de SBB.

Informeer snel naar de stagemogelijkheden bij Smits Dakbedekkingen en bel 0478 – 546 527 of mail naar info@smitsdakbedekkingen.nl.

0478-546527

RUIM 40 JAAR PASSIE 
VOOR VAKMANSCHAP
ALGEMENE VOORWAARDEN
DAKBEDEKKINGEN
BEZOEKADRES

Smits Dakbedekkingen

Metaalweg 14

5804 CG Venray

0478-546527

  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel

Webdesign en fotografie

MediaVisible logo