Het belang van een goede dakisolatie

Wist u dat u met dakisolatie de meeste energie kunt besparen? Het is algemeen bekend dat warme lucht stijgt. Bij een niet goed genoeg geïsoleerd dak gaat er veel warmte verloren. Een gemiddelde woning verliest dan namelijk tot 30% van zijn warmte via het dak als deze niet goed geïsoleerd is. Met dakisolatie kunt u dus aanzienlijk besparen op uw energierekening. Een isolatielaag op of onder het dak werkt als een deken. In de winter gaat er minder warmte naar buiten en in de zomer komt er juist minder warmte de woning in. 

1/2

Staaldaken in twee soorten

De belangrijkste voordelen van het isoleren van uw dak met isolatiefolie zijn:

  1. Besparing op de energierekening

  2. Beter voor het milieu

  3. Warmer in de winter, koeler in de zomer​​

We kennen 2 soorten folies te weten

  • Dampdichte folies

  • Damp-open folies

Dampdichte folies
Dampdichte folie gebruiken we wanneer we willen voorkomen dat vocht van het binnenklimaat, de koudere boven-liggende constructie bereikt. In een woning is veel waterdamp, door ademen, koken en douchen. Zolang de temperatuur van de lucht binnen hoog genoeg is, blijft dit water in dampvorm. Op koudere plaatsen, als zolder, kelders maar ook koude deurgrepen, kozijnen en slecht geïsoleerd glas kan er condens ontstaan. Dit kan ook in een constructie, dus in of achter de isolatie. Daar ontstaat vocht en mogelijke schimmels, schadelijk voor de constructie èn uw gezondheid.

Dampdichte isolatiefolie voorkomt dat de lucht door kan dringen naar plaatsen waar het koud genoeg is om condens te vormen. Door de constructie en de isolatiefolie te beschermen tegen dit vocht zorgt u ervoor dat de constructie niet wordt aangetast en de isolatiewaarde zijn kwaliteit behoudt.

Damp-open folies

Een damp-open folie wordt aan de buitenzijde (koude kant) toegepast. De koude kant bevindt zich tussen de (dak)bedekking en het isolatiemateriaal. Damp-open folie wordt vaak toegepast als aanvulling op reeds bestaande isolatie uit het verleden. Of wanneer er vocht aanwezig is van oude lekkages. Het vocht kan dan opdrogen en uitdampen, zonder vorming van schimmels.

 

Kortom: een damp-open folie zorgt ervoor dat het eventuele vocht in de constructie een weg naar buiten vindt. Ook zorgt het ervoor dat er geen vocht van buitenaf binnenkomt. De voornaamste functie van deze folie is dus het droog houden van de isolatie. Hierdoor blijft het isolatiemateriaal in goede staat en behoudt het de isolatiewaarde.

Hoogwaardige dampdichte isolatiefolie-producten:

  • SF19 thermische isolatiefolie

  • SF40 thermische isolatiefolie

SF19 thermische isolatiefolie

Deze zogeheten multifolie met een dampdichte, waterdichte en isolerende laag is een technisch hoogstandje.

Met 11 lagen hoogwaardig reflecterend materiaal kan een RC waarde van 2,49 tot 2,97 gehaald worden.

SF40 thermische isolatiefolie
SF40 isolatiefolie is een hoogwaardige meerlaagse reflecterende isolatiefolie, een zogenaamde multifolie. Met 36 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal kan met deze dampdichte isolatiefolie een toevoeging aan de RC waarde van 3,58 tot 4,04 gehaald worden.

Hoogwaardige damp-open isolatiefolie-producten:

0478-546527

RUIM 40 JAAR PASSIE 
VOOR VAKMANSCHAP
ALGEMENE VOORWAARDEN
  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
DAKBEDEKKINGEN
BEZOEKADRES

Smits Dakbedekkingen

Metaalweg 14

5804 CG Venray

0478-546527

GNL-logo-FC.png
ssb-erkend-leerbedrijf1.png

Webdesign en fotografie

MediaVisible logo